Jyväskylän kaupunki » Jyväskylän Kangas » Tiedote: Jyväskylän Kankaalle Peabin Business Garden toimistokortteli

Tiedote: Jyväskylän Kankaalle Peabin Business Garden toimistokortteli

Kirjoitettu | 20.02.2017 | Kommentit poissa käytöstä

Jyväskylän kaupunki ja Peab Oy ovat solmineet aiesopimuksen Business Gardenin toteuttamisesta Jyväskylän Kankaalle. Sopimuksen tavoitteena on valmistella ja luoda mahdollisuudet toteuttaa moderni toimistorakennuskokonaisuus Kankaan sydänkortteleihin, jotka muodostuvat Vanhan paperitehtaan ympärille.

Peab käynnistää suunnittelun toimistorakentamiskokonaisuudesta, jossa on tavoitteena yhdistää työn ja arjen tarpeet sekä henkilöstön kokonaisvaltainen hyvinvointi. Toimistorakentamisen ala on 15 000 kem2. Kokonaisuuden lisäksi sopimukseen sisältyy 5 000 kem2 opiskelija-, vuokra- tai tavallista rakentamista hybridirakenteena. Yhtiön tavoitteena on toteuttaa Kankaalle Business Garden –konsepti niin, että sen ensimmäisen vaiheen toiminta käynnistyisi vuoden 2018-2019 aikana.

”Olemme hyvin innostuneita konseptimme mukaisen Business Garden –hankkeen toteuttamisesta alueelle. Konseptimme tarjoaa ihanteelliset puitteet uuden ajan työympäristölle, jossa ihmisten hyvinvointi, tilojen muuntojoustavuus ja tehokkuus ovat avaintekijöitä. Kankaalla toimii jo nyt 35 – 40 yritystä ja valmistuessaan se tulee olemaan merkittävä työssäkäyntialue. Uusilla toimitiloilla pystymme vahvistamaan alueen työpaikkatarpeita merkittävästi. Konseptimme istuu suunniteltuun kokonaisuuteen loistavasti”, toteaa aluejohtaja Juha-Pekka Eskola Peabilta.

Kankaan uusi työpaikkarakentaminen sijoittuu Kankaan sydämeen, ja käynnistää samalla juuri ratkenneen arkkitehtikilpailun voittajatyö ”Kankaan kaupunkipuutarhat ” pohjalta yhden keskeisen korttelin asemakaavan suunnittelun.  Kaupungin tavoitteena on saada Kankaalle vähintään 2101 uutta työpaikkaa vuoteen 2040 mennessä. 

”Kankaan kumppanuushanke Peabin kanssa on merkittävä elinkeinopoliittinen hanke koko kaupungille. Kasvavat yrityksemme ovat jo kyselleet sijoittumismahdollisuuksia Kankaalle viime vuosina ja nyt pääsemme vastaamaan siihen. Hanke täydentää hyvin vauhdikkaasti käynnistynyttä asuntorakentamista Kankaalla ja luo pohjaa myös lähipalvelujen vahvistumiselle”, iloitsee hankejohtaja Anne Sandelin Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksiköstä.

Jyväskylän Kankaan rakentaminen etenee kokonaisuudessaan nopeasti tällä hetkellä. Vuoden 2017 loppuun mennessä alueella on uudistuotantoa valmiina ja käynnissä 12 – 15 kohdetta. Vuoden 2019 loppuun mennessä alueella arvioidaan asuvan noin 600 asukasta ja työskentelevän 600 henkilöä. Business Gardenissa Viisaan Kankaan ajatukset muun muassa resurssiviisaudesta ja erilaisten älyratkaisujen hyödyntämisestä otetaan käyttöön mahdollisuuksien mukaan.

Lisätietoja:

Anne Sandelin, hankejohtaja, Elinkeinoyksikkö, Jyväskylän kaupunki
P. +358 40 581 9958, anne.sandelin@jkl.fi

Ora Nuutinen, projektipäällikkö, Kangas, Jyväskylän kaupunki
p. +358 40 195 5534, ora.nuutinen@jkl.fi

Juha-Pekka Eskola, aluejohtaja, Peab Oy
puh. +358 40 038 1953, juha-pekka.eskola@peab.fi

Kangas on Jyväskylän merkittävin aluekehityshanke, jossa kunnianhimoinen suunnittelu, älykäs kaupunkirakenne ja uusin yhdyskuntatekniikka luovat ainutlaatuista ja laadukasta ympäristöä. Tulevaisuudessa Kangas on 2 101 työpaikan ja 5 000 asukkaan koti.

jyvaskyla.fi/kangas

Peab-konserni on yksi Pohjoismaiden suurimmista rakennusyhtiöistä. Se työllistää Pohjoismaissa 14 000 henkeä, joista Suomessa noin 750 henkilöä. Konsernin toiminta on jakautunut neljään liiketoiminta-alueeseen; rakentaminen, kiinteistökehitys, infrarakentaminen sekä teollisuus. Peab-konsernin liikevaihto on 4.9 miljardia euroa. Konsernin osake noteerataan Tukholman pörssissä.

http://www.peab.fi/

Liitteinä esitykset Kangas Business Garden suunnittelualueesta ja Kankaan kokonaistilanteesta:
kangas-business-garden-suunnittelualue
Kankaan tilanne 20.2. esitys
Kankaan tilanne 20.2. esitys jatkoa

 

3 kävijää tykkäävät.

Keskustelu

kommentointi ei ole tällä sivulla päällä.

Kangas in English »
Ideointiprojekti Kaupungin Kangas »

RSS

tiedotteet

Joulumieltä Kankaan joulunavauksesta 2.12. klo 12-15

Tule hakemaan joulumieltä Kankaalta!   […]

Kommentit poissa käytöstä

Kankaan Arkki nousee vanhan paperitehtaan kylkeen Jyväskylään

Jykian ja YIT:n yhteishanke, seitsemänkerroksinen […]

Kommentit poissa käytöstä

Jyväskylän Kankaan kimppakaaroilla kurvaillaan kaasulla

Jyväskylän kaupunkiTiedote viestimille 10.10.2018 Jyväskylän […]

Kommentit poissa käytöstä