Jyväskylän kaupunki » Jyväskylän Kangas » Jyväskylän Kankaan sydänkortteleiden arkkitehtuurikilpailu on ratkennut

Jyväskylän Kankaan sydänkortteleiden arkkitehtuurikilpailu on ratkennut

Kirjoitettu | 10.02.2017 | Kommentit poissa käytöstä

Suomalais-tanskalainen arkkitehtitoimisto Schauman & Nordgren Architects Oy / ApS voitti Kankaan sydänkortteleiden yleisen arkkitehtuurikilpailun työllään ”Kankaan kaupunkipuutarhat”.

Jyväskylän kaupunki ja Jyväskylän Kankaan kehitys Oy, jonka osakkaita ovat Skanska Talonrakennus Oy, YIT Rakennus Oy ja Jyväs-Parkki Oy, julkaisivat kilpailun tuloksen Jyväskylässä 10.2.2017. Kilpailuun jätettiin kaikkiaan 25 hyväksyttyä ehdotusta.

Arkkitehtuurikilpailun tavoitteena oli löytää Kankaan entisen paperitehdasalueen sydänkortteleiden itäosan uudisrakennusvaiheen asemakaavoituksen ja toteutuksen pohjaksi korkeatasoinen viihtyisän työpaikka-, asuin- ja opiskelualueen kaavarunkosuunnitelma. Suunnitelman tuli ottaa huomioon maakunnallisesti arvokas kulttuurihistoriallinen teollisuusympäristö ja muodostaa kaupunkikuvallisesti laadukas keskusta Kankaan alueelle.

Arkkitehtuuriltaan suunnitelman tuli olla ajallisesti kestävä ja sisältää hybridirakentamista eli toimintojen sekoittamista sekä kortteli- että rakennustasolla. Suunnitelman tuli osaltaan tukea ja toteuttaa Jyväskylän strategisia linjauksia.

Kilpailun tulos vastasi järjestäjien odotuksia, ja voittajatyö on yksi kilpailun vaikuttavimmista ehdotuksista. Sopivasti ärsyttävä, omaleimaisen kiinnostava rakennusten arkkitehtuuri maustaa tasapainoisen harkittua kaupunkirakennetta ja luo kiinnostavan sekä kehittämiskelpoisen lähtökohdan jatkosuunnittelulle.

Monipuolinen Kangas keskustan kupeeseen

Kankaan alueen kehittäminen monipuoliseksi asumisen, työpaikkojen, palvelujen ja virkistyksen alueeksi on lähivuosien merkittävin kaupunkikehityshanke Jyväskylän keskusta-alueella. Kankaalle sijoittuu noin 5000 asukasta ja 2101 työpaikkaa vuoteen 2040 mennessä.

Kankaan alueen rakentaminen on lähtenyt hyvin käyntiin, ja ensimmäiset asukkaat ovat muuttaneet alueelle tammikuussa 2017. Tänä vuonna alueella on arvioitu olevan käynnissä kaikkiaan jopa kolmetoista rakennustyömaata.

 
Lisätietoja:
- palkintolautakunnan puheenjohtaja, toimialajohtaja Erja Saarivaara, p. 014 266 5071, erja.saarivaara@jkl.fi, Jyväskylän kaupunki
- palkintolautakunnan jäsen, kaupunginarkkitehti Leila Strömberg, p. 014 266 5055, leila.stromberg@jkl.fi, Jyväskylän kaupunki 
- palkintolautakunnan jäsen, kaavakehitysjohtaja, kaava-arkkitehti Hille Kaukonen, p. 040 178 7528, hille.kaukonen@skanska.fi, Skanska Talonrakennus Oy
- voittosuunnitelman kuvat: http://www2.jkl.fi/kaavakartat/kangas/KANKAAN_KAUPUNKIPUUTARHAT.zip

7 kävijää tykkäävät.

Keskustelu

kommentointi ei ole tällä sivulla päällä.

Kangas in English »
Ideointiprojekti Kaupungin Kangas »

RSS

tiedotteet

Arkkitehtuurikilpailu Kankaantorninsta on ratkennut

Kangastorni-työnimellä kulkevan tornitalon arkkitehtuurikutsukilpailun voitti työyhteenliittymä […]

Kommentit poissa käytöstä

Jyväskylän EkoKangastuksissa 10.6. tietoa ja viihdettä

Jyväskylän Kankaalla jo vuodesta 2011 […]

Kommentit poissa käytöstä

Pysäköintiä valvotaan Jyväskylässä 10.6.2018 alkaen myös sunnuntaisin

Pysäköintiä valvotaan Jyväskylässä jatkossa kaikkina […]

Kommentit poissa käytöstä