Jyväskylän kaupunki » Jyväskylän Kangas » Taiteilijat kulttuurin lähipalvelujen tuottajina –hanke alkaa Jyväskylän Kankaalla

Taiteilijat kulttuurin lähipalvelujen tuottajina –hanke alkaa Jyväskylän Kankaalla

Kirjoitettu | 19.12.2016 | Kommentit poissa käytöstä

Kankaalla tutkitaan ja kehitetään mahdollisuuksia tuottaa kulttuuria lähellä kaupunkilaisia vuoden 2017 aikana toteutettavassa hankkeessa ”Taiteilijat kulttuurin lähipalvelujen tuottajina”. Neljästä eri alojen taiteilijasta koostuva taiteilijaryhmä työskentelee Kankaan erilaisten yhteisöjen parissa, jotka tulevat osallistumaan eri tavoin kulttuuritoimintoihin. Tavoitteena on lisätä alueen kulttuuripitoisuutta ja yhteisöllisyyttä sekä vahvistaa Kankaan alueelle muodostuvaa identiteettiä.

Taiteilijoina hankkeessa toimivat Terhi Kuokkanen (tanssitaide), Marianne Tiitinen (muotoilu/käsityötaide), Tuukka Toijanniemi (mediataide) ja Aaro Vuotila (teatteritaide). Hankkeessa toimii Kuopiossa työskentelevä yhteisötaiteen asiantuntija Anniina Aunola, joka ohjaa prosessia ja jakaa osaamistaan osallistuville taiteilijoille.

Hankkeessa tehtävä kulttuuri- ja taidetoiminta perustuu yhteiseen tekemiseen, ”jaettuun tekijyyteen”, jossa yhteisön tai yleisön osallistuminen taideteoksen prosessiin on tärkeää. Vuodenvaihteen molemmin puolin otetaan mukaan erilaisia Kankaalla toimivia tahoja, joiden kanssa taiteilijat lähtevät tekemään taiteeseen ja kulttuuriin pohjaavia projekteja. Toiminnan teemana on ”juhlat” – Kankaalla juhlistetaankin vuonna 2017 mitä moninaisimpia asioita tupaantuliaisista nimipäiviin ja peruskiven muurauksesta leikkipuiston avajaisiin. Juhlat yhdistävät asukkaita, kävijöitä, työntekijöitä ja opiskelijoita tekemään yhdessä.

”Kankaalla on avautunut ainutlaatuinen tilaisuus päästä kehittämään uutta asuinaluetta ja yhteisöä kulttuuritoiminnan keinoin. Tällä tavalla voidaan kehittää hyvää ja innostavaa arkea, oivalluksia ja osallistumista alusta pitäen asukkaille sekä alueella työskenteleville ja vieraileville ihmisille. Tätä kautta eri taide- ja kulttuuripalvelut ovat osa alueella asuvien ihmisten ja toimivien yritysten arkea myös tulevaisuudessa”, kertoo toiminnanjohtaja Mari Hautala Keski-Suomen Tanssin Keskuksesta.

Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa hanketta toteuttaa Keski-Suomen Tanssin Keskus, ja kumppaneina toimivat Kankaan Palvelu Oy, Materia ry, Live Herring ry, Kankaan asukasyhdistys ry ja Teatterikone.

Kangas on Jyväskylän kaupungin merkittävin aluekehityshanke, entinen paperitehdas ja tulevaisuuden älykäs kaupunginosa, jossa asutaan, työskennellään, opiskellaan ja viihdytään. Kankaan suunnittelussa ja toteutuksessa vanhojen kaavojen tilalle vaihtuvat uudet oivallukset ja viisaat ratkaisut, alueen mielenkiintoista historiaa unohtamatta. Vuonna 2040 Kankaalla kaavaillaan asuvan 5000 ja työskentelevän noin 2101 ihmistä.

 

Projektista antavat lisätietoja Kankaan kulttuurituottaja Vilja Ruokolainen sekä hankkeen vastaava tuottaja Mari Hautala.

 

 

Vilja Ruokolainen

kulttuurituottaja

Kankaan Palvelu Oy

tel. +358 50 3118 564

email vilja.ruokolainen@jkl.fi

www.jyvaskyla.fi/kangas

www.facebook.com/kaupunginkangas

 

Mari Hautala

toiminnanjohtaja

Keski-Suomen Tanssin Keskus

Piippukatu 7 a 2

40100 Jyväskylä

p. 044-3992234

mari.hautala@tanssinkeskus.fi

www.tanssinkeskus.fi

www.tanssinaika.fi

Ole ensimmäinen, joka tykkää.

Keskustelu

kommentointi ei ole tällä sivulla päällä.