Jyväskylän kaupunki » Jyväskylän Kangas » Kytkeydyttiin Kankaalle – End of an Era vai sittenkin vasta alku?

Kytkeydyttiin Kankaalle – End of an Era vai sittenkin vasta alku?

Kirjoitettu | 23.06.2016 | Kommentit poissa käytöstä

Kesäinen tiistai Kankaalla. Paikalla vajaa 70 asiasta kiinnostunutta niin Jyväskylästä kuin muualtakin Suomestakin. Aiheena Kytkin-projekti.

Mikä ihmeen Kytkin? Kytkin-projektissa oli oikeastaan kyse jakamistaloudesta. Toki kaikessa aluerakentamisessa jaetaan infraa, mutta Kytkimessä tätä vietiin vähän pidemmälle. Yhteisjärjestelyiden malleja etsittiin energia-, pysäköinti-, jätehuolto-, yhteispiha-, valokuituinfra- ja väestönsuojaratkaisuihin.

Yhteisjärjestelyiden lisäksi Kytkimessä tehtiin muun muassa ICT-määrittelytyötä, kyberturvallisuusstrategia ja –toimeenpanosuunnitelma sekä lähdettiin talsimaan polulle kohti Viisasta Kangasta, jossa erilaista kehittämistyötä voitaisiin tehdä yhdessä yritysten kanssa. Kytkimen malleista työstettiin myös napakka loppuraportti.

Kytkimen mallit haluttiin loppuraportin lisäksi jakaa myös yhteisen tilaisuuden kautta resurssiviisaasti. Keskustelu tilaisuudessa oli vilkasta ja samalla päästiin myös vähän kurkkimaan Kangasta keskellä kehitystä.

Seminaari Pergamenttihallissa

Seminaari Pergamenttihallissa

Kytkin-seminaarista haettiin malleja muun muassa Kuopion Savilahteen. Kun kysyin kuopiolaisilta, jäikö Kytkin-seminaarista käteen ”parastettavaa”, Niskasen Antti, hankepäällikkö vastaili, että kyllä vaan jäi ja että Kuopion Savilahteen lähtee mukana ainakin hyvää sparrausta.

”Savilahti on yhdessä tekemisen paikka ja tällainen yhteistyö valtakunnallisesti merkittävien kaupunkikehityshankkeiden kesken on hieno mahdollisuus. Tavoitteiden vieminen toteutukseen on yleisesti tunnettu haaste ja Kankaalla tätäkin puolta on onnistuneesti viety eteenpäin”, kommentoi Antti.

Tällaisessa kehitystyössä ei tietenkään jaeta vain malleja ja innovaatioita. Lisäksi jaetaan ajatuksia ja asiantuntijuutta. Siksi haluan sanoa vielä tässä isot kiitokset Kytkimen projektiryhmälle, kumppaneille ja kaikille muille projektiin osallistuneille!

Yhteinen talsinta polulla kohti Viisasta Kangasta jatkuu. Polulle mahtuu lisääkin talsijoita ja polut varmasti haarautuvat kohti tulevaisuuksia, joita vielä ei pystytä arvaamaankaan.

Kehittelemisiin,
Tanja

*Parastaa = varastaa ja parantaa

1 kävijä tykkää.

Keskustelu

kommentointi ei ole tällä sivulla päällä.

Kangas in English »
Ideointiprojekti Kaupungin Kangas »

RSS

tiedotteet

Joulumieltä Kankaan joulunavauksesta 2.12. klo 12-15

Tule hakemaan joulumieltä Kankaalta!   […]

Kommentit poissa käytöstä

Kankaan Arkki nousee vanhan paperitehtaan kylkeen Jyväskylään

Jykian ja YIT:n yhteishanke, seitsemänkerroksinen […]

Kommentit poissa käytöstä

Jyväskylän Kankaan kimppakaaroilla kurvaillaan kaasulla

Jyväskylän kaupunkiTiedote viestimille 10.10.2018 Jyväskylän […]

Kommentit poissa käytöstä