Jyväskylän kaupunki » Jyväskylän Kangas » Kankaan Piippurannan arkkitehtuurikilpailu on ratkennut

Kankaan Piippurannan arkkitehtuurikilpailu on ratkennut

Kirjoitettu | 09.05.2014 | Kommentit poissa käytöstä

Jyväskylän kaupunki ja Skanska Talonrakennus Oy julkaisivat Kankaan Piippurannan yleisen arkkitehtuurikilpailun tuloksen 9.5.2014.

Kilpailuun jätettiin kaikkiaan 35 ehdotusta, joista tuomaristo valitsi voittajiksi kaksi työtä:

”Kirjosiipi”    Tekijä: UKI Arkkitehdit Oy    

”Piiput Pellossa” Tekijä: Lunden Architecture Oy

Kilpailun tarkoituksena oli löytää Kankaan entisen paperitehtaan alueen ensimmäisen uudisrakennusvaiheen asemakaavoituksen ja toteutuksen pohjaksi korkeatasoisia ratkaisuja viihtyisälle asumiselle. Kilpailuehdotukset olivat huolella työstettyjä sekä alue- että rakennussuunnittelun osalta. Piiput Pellossa kytki uudisrakentamisen ennakkoluulottomalla tavalla vanhaan paperitehtaaseen ja sen vahvuutena oli erittäin hyvä kaavaratkaisu. Kirjosiiven vahvuuksina nähtiin laadukas asuntosuunnittelu ja arkkitehtuuri, jotka luovat pohjaa Kankaan tulevalle kaupunkikuvalle.

”Vaativat tavoitteet tekivät tehtävästä haasteellisen niin kilpailijoille kuin tuomaristolle, mutta kaupunki sai mitä toivoi: erinomaisia ehdotuksia, joiden pohjalta jatketaan työtä Kankaan alueella”, iloitsee Jyväskylän kaupungin hankejohtaja Anne Sandelin.

Tuomaristo kiinnitti huomiota kaupunkitilalliseen kokonaisratkaisuun, ajalliseen kestävyyteen sekä asuntojen toimivuuteen ja joustavuuteen. Suunnitelmat muodostavat arkkitehtonisen ja kaupunkikuvallisen tavoitetason koko Kankaan alueen toteutukselle.

”Kilpailu poiki paljon toteuttamiskelpoisia, oivaltavia ideoita, joita varmasti hyödynnetään Kankaalla ja muuallakin”, toteaa Skanska Talonrakennus Oy:n yksikönjohtaja Jorma Mustakangas.

Kankaan kaksi ensimmäistä asemakaavaa ovat valmistelussa ja tavoitteena on niiden vahvistuminen vuoden 2014 loppuun mennessä. Näistä kahdesta Piippuranta käynnistää asuntorakentamisen keväällä 2015 ja ensimmäisten asukkaiden on tarkoitus päästä muuttamaan alueelle vuoden 2016 aikana.

Monipuolinen Kangas keskustan kupeeseen

Kangas on Jyväskylän merkittävin aluekehityshanke. Kankaan alue sijaitsee Tourujoen itärannalla, ydinkeskus-tan vieressä. Kankaasta tulee monipuolinen asumisen, työpaikkojen ja palvelujen alue, joka yhdistää keskustan luontevasti Seppälään.
 
Kunnallistekniikan rakentaminen käynnistyy vuonna 2014 ja tavoitteena on asuntorakentamisen aloittaminen vuonna 2015. Vuoteen 2025 mennessä Kankaan osayleiskaava-alueelle voidaan sijoittaa noin 3 000 asukasta ja noin 2 100 työpaikkaa. Valmiiksi rakennetussa kaupunginosassa asuu vuoteen 2040 mennessä yhteensä noin 5000 asukasta.

Lisätietoja:
– Jyväskylän kaupunki, hankejohtaja  Anne Sandelin, p. 014 266 5051, anne.sandelin[@]jkl.fi
– Skanska  Talonrakennus Oy Jorma Mustakangas, p. 0400 672 617, jorma.mustakangas[@]skanska.fi
http://www.jyvaskyla.fi/kangas
– Voittosuunnitelmien kuvat: http://www2.jkl.fi/kaavakartat/Piippuranta_kilpailu/Lehdisto.zip
– Arvostelupöytäkirja http://www2.jkl.fi/kaavakartat/kangas/arvostelupoytakirja_piippuranta_valmis.pdf

 

7 kävijää tykkäävät.

Keskustelu

kommentointi ei ole tällä sivulla päällä.

Kangas in English »
Ideointiprojekti Kaupungin Kangas »

RSS

tiedotteet

Joulumieltä Kankaan joulunavauksesta 2.12. klo 12-15

Tule hakemaan joulumieltä Kankaalta!   […]

Kommentit poissa käytöstä

Kankaan Arkki nousee vanhan paperitehtaan kylkeen Jyväskylään

Jykian ja YIT:n yhteishanke, seitsemänkerroksinen […]

Kommentit poissa käytöstä

Jyväskylän Kankaan kimppakaaroilla kurvaillaan kaasulla

Jyväskylän kaupunkiTiedote viestimille 10.10.2018 Jyväskylän […]

Kommentit poissa käytöstä