Ehdotus Jyväskylän kaupunkiseudun kuntajaon muuttamisesta ja yhdistymissopimuksesta esitellään tiistaina 30.9.

- Tilaisuutta voi seurata suorana internetissä 30.9. klo 18-20
– Median edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen
– Tilaisuus viitotaan

Kuntajakoselvittäjät esittelevät lopullisen ehdotuksensa Jyväskylän kaupunkiseudun kuntajaon muuttamisesta ja yhdistymissopimuksesta syyskuun 30. päivä tilaisuudessa, johon on kutsuttu kaikkien yhdeksän kunnan valtuutetut ja johtoryhmät. Kunnat ovat Hankasalmi, Joutsa, Jyväskylä, Laukaa, Luhanka, Muurame, Petäjävesi, Toivakka ja Uurainen.
Kuntajakoselvittäjien toimeksianto päättyy syyskuun lopussa. Kuntajakoselvittäjien ehdotus kuntarakenteesta ja yhdistymissopimuksesta pohjautuu vuoden aikana tehtyyn selvitystyöhön.

Perustelut löytyvät sekä siihen, että yhdistyssopimuksen lähtökohtana on kaikkien yhdeksän kunnan yhdistyminen uudeksi kunnaksi sekä siihen, että lähtökohtana on vain osan kuntien yhdistyminen.

Päätöksen yhdistyssopimuksesta tekevät kuntien valtuustot. Kuntajakoselvittäjät ehdottavat, että valtuustot päättäisivät yhdistymissopimuksesta kaikki samanaikaisesti kokouksissaan ensi vuoden puolella.

Ehdotuksen esittelyä voi seurata kuntajakoselvityksen internet-sivuilta tiistaina 30.9. klo 18-20.
Linkki viitottuun videoon säilyy sivustolla myös tapahtuman jälkeen.

Median edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen Rantasipi Laajavuoreen Jyväskylään. Median edustajille ehdotus lähetetään 30.9. klo 17.30. Materiaali on julkaisuvapaa 30.9. klo 18.30.

Video ja kuntajakoselvityksen materiaalit osoitteessa http://erityisselvitys.jyvaskylanseutu.fi

Lisätietoja:
Jyväskylän selvitysalueen kuntajakoselvittäjät
Jarmo Asikainen, +35850 415 4354, jarmo.asikainen[at]vm.fi
Paavo Kaitokari, +35850 382 9062 paavo.kaitokari[at]vm.fi