MIKÄ ON SUOMEN KÄSITYÖN MUSEO

Suomen käsityön museo on käsityön ja käsiteollisuuden asiantuntija, valtakunnallinen erikoismuseo, jonka osana toimivat Suomen kansallispukukeskus ja Konservointikeskus. Museo toimii Jyväskylässä.

Museo on toiminut kesästä 2000 lähtien Jyväskylän ydinkeskustassa kävelykadun varrella. Museon kanssa samassa rakennuksessa (Kauppakatu 25 – Kilpisenkatu 12 kulmauksessa) sijaitsevat Keski-Suomen käsi- ja taideteollisuusyhdistyksen Taito Shop -myymälä [www.taitoshop.fi] ja yhdistyksen toimistotilat. Näin kaupungin ydinkeskustassa on mielenkiintoinen ja monipuolinen matkailukohde, jossa on tarjolla näyttelyiden lisäksi mm. työpajoja, käsikirjasto, valokuvapalveluja, museokauppa, Taito Shop -lahjatavaraliike, kansallispukutietoutta ja tekstiilikonservointipalveluja sekä alan julkaisuja.

Sisäänkäynti: Kauppakatu 25
Pohjakerroksessa on perusnäyttely. Katutasossa on vaihtuvat näyttelyt, galleria, museokauppa ja Taito Shop. Toisessa kerroksessa on lisää tilaa vaihtuville näyttelyille, työpajatilat, luentosali ja kansallispukukeskuksen tilat.

Sisäänkäynti: Kilpisenkatu 12
Alakerrassa on käsikirjasto, arkistot sekä työtiloja. Katutasossa on museon toimisto ja muita työtiloja sekä Näytönpaikka ikkunanäyttely. Toisessa kerroksessa on työtiloja sekä neuvotteluhuone.

YHTEYSTIEDOT
Suomen käsityön museo
Kauppakatu 25, Jyväskylä
PUH / Toimisto ma-pe 9-15 (014) 26 64380
PUH / Info ti-su klo 11-18 (014) 26 64370
craftmuseum.info(a)jkl.fi
www.craftmuseum.fi