tikkurituote

Tikkurituote

Tikkurituotteen arkea on tikkuaminen, puikoilla neulominen, ja nahka. Tikkurituote valmistaa käsityönä muun muassa poromokasta rukkasia ja suomenlampaan kampavillasta neulottuja asusteita. Mallit ja materiaalit liittävät Tikkurituotteen pohjoiseen ja suomalaiseen kansanperinteeseen.

Materiaaleina tuotteissa käytetty poromokka on miellyttävän pehmeä, mutta vahva ja kestävä nahka. Villa on suomenlampaasta kehrättyä kampavillaa, jonka värityksenä käytetään mahdollisimman paljon lampaan omista väreistä kehrättyjä lankoja (luonnonvalkoinen, -musta ja -ruskea) sekä kasveilla värjättyä lankaa (vihreät, oranssit ja keltaiset sävyt). Rukkasten ja hattujen vuorina on nyppyyntymätön microfleece-kangas (PES), joka on pehmeä, kevyt, hengittävä ja nopeasti kuivuva materiaali hyvällä lämmöneristyskyvyllä.

Poromokkarukkaset valittiin käsi- ja taideteollisuusliiton Tarinatuote 1995-97 –projektissa yhdeksi Lapin tarinatuotteista. Tikkuri tarkoittaa 10 kappaleen erää (etenkin eläinten nahkoja). Lisäksi tikkuri tarkoittaa kudottua lapasta tai villapaitaa eri murrealueilla.

Pipot 39,00 € ja rukkaset 54,00-58,00 €.