Category Archives: Laukut ja asusteet

tikkurituote

Tikkurituote

Tikkurituotteen arkea on tikkuaminen, puikoilla neulominen, ja nahka. Tikkurituote valmistaa käsityönä muun muassa poromokasta rukkasia ja suomenlampaan kampavillasta neulottuja asusteita. Mallit ja materiaalit liittävät Tikkurituotteen pohjoiseen ja suomalaiseen kansanperinteeseen.

Materiaaleina tuotteissa käytetty poromokka on miellyttävän pehmeä, mutta vahva ja kestävä nahka. Villa on suomenlampaasta kehrättyä kampavillaa, jonka värityksenä käytetään mahdollisimman paljon lampaan omista väreistä kehrättyjä lankoja (luonnonvalkoinen, -musta ja -ruskea) sekä kasveilla värjättyä lankaa (vihreät, oranssit ja keltaiset sävyt). Rukkasten ja hattujen vuorina on nyppyyntymätön microfleece-kangas (PES), joka on pehmeä, kevyt, hengittävä ja nopeasti kuivuva materiaali hyvällä lämmöneristyskyvyllä.

Poromokkarukkaset valittiin käsi- ja taideteollisuusliiton Tarinatuote 1995-97 –projektissa yhdeksi Lapin tarinatuotteista. Tikkuri tarkoittaa 10 kappaleen erää (etenkin eläinten nahkoja). Lisäksi tikkuri tarkoittaa kudottua lapasta tai villapaitaa eri murrealueilla.

Pipot 39,00 € ja rukkaset 54,00-58,00 €.

Mummo Design mallilla III

Mummo Design – pehmeää designia kovaan maailmaan

Mummo Design on mummojen neulomia asusteita

Mummo Design -tuotteita ovat käsintehdyt neuleasusteet, kuten pipot. Mallit syntyvät yhteistyössä taitavien mummojen kanssa. Jokainen tuote on yksilöllinen: siinä näkyy tekijänsä kädenjälki ja tuotelapussa myös nimi. Kaikki tuotteet on valmistettu Suomessa laadukkaista luonnonmateriaaleista.

Ajatus Mummo Designista syntyi kolmen eritaustaisen helsinkiläisen kohdatessa ideahautomossa viime talvena. Halusimme luoda kylmään ja kovaan maailmaan jotain lämmintä ja pehmeää. Liputamme kestävän kehityksen ja pehmeiden arvojen puolesta.

Mummo Design tähtää kansainvälisille markkinoille. Suomalainen design, käsityö ja luonnonmateriaalit kiinnostavat myös ulkomailla.

Nettisivuilta osoitteessa www.mummodesign.fi löytyy lisätietoa tekijöistä ja tuotteista.

Mummo Designin tuotteet 47,00 € kpl.

Hasa Design. Kuva: Anneli Hemmilä-Nurmi /  Suomen kasityön museo.

Hasa Design

Sirpa Hasa saa inspiraationsa puutarhan pioneista ja liljoista, kanatarhan kanoista ja kukoista, koirista ja kissoista. Hasan materiaalintuntemus ja eri tekniikoiden hallitseminen vievät ikiaikaisia käsityöperinteitä eteenpäin. Kauniit, laadukkaat ja uniikit tilaustyöt ja taideteolliset piensarjatuotannot syntyvät ammattitaidolla Pukaran vanhalla koululla Konnevedellä.

Hasa Designin tarjotin 45,00 € ja pieni laukku 128,00 €