Category Archives: Tuotteet

AND_AnnaNygårdDesign

Anna Nygård Design

Anna Nygård Design suunnittelee ja valmistaa laadukkaita sisustustuotteita kierrätetyistä sälekaihtimista. Tuotevalikoimaan kuuluvat sälekorit ja kausittain vaihtuvat sesonkituotteet.

AND design -koreissa yhdistyvät arvot:
Laatu = Materiaali ja tarkka käsityö antavat perustan laadukkaalle korille.
Kestävyys = Sälekorit ovat vesipestäviä.
Ekologisuus = Kaikki sälekorit valmistetaan kierrätetyistä sälekaihtimista.
Eettisyys = Sälekorien suunnittelu ja valmistus tapahtuu Suomessa, Kokkolassa.
Ajattomuus = Sälekorien ulkomuoto ja väritys kestävät aikaa.
Perinne = Sälekorit kunnioittavat vanhaa pärekorien punontaperinnettä.
Käytännöllisyys = Sälekorit ovat jokaisen tilan tuotteita. Sälekorit varaavat kylmyyttä, mikä on eduksi varsinkin viilentävissä ruokapöydän somisteissa.
Käsityö = Kaikki korit valmistetaan käsityönä, käyttäen ainoastaan oransseja Fiskarseja.

Korit 12,.00 -28,00 €

tikkurituote

Tikkurituote

Tikkurituotteen arkea on tikkuaminen, puikoilla neulominen, ja nahka. Tikkurituote valmistaa käsityönä muun muassa poromokasta rukkasia ja suomenlampaan kampavillasta neulottuja asusteita. Mallit ja materiaalit liittävät Tikkurituotteen pohjoiseen ja suomalaiseen kansanperinteeseen.

Materiaaleina tuotteissa käytetty poromokka on miellyttävän pehmeä, mutta vahva ja kestävä nahka. Villa on suomenlampaasta kehrättyä kampavillaa, jonka värityksenä käytetään mahdollisimman paljon lampaan omista väreistä kehrättyjä lankoja (luonnonvalkoinen, -musta ja -ruskea) sekä kasveilla värjättyä lankaa (vihreät, oranssit ja keltaiset sävyt). Rukkasten ja hattujen vuorina on nyppyyntymätön microfleece-kangas (PES), joka on pehmeä, kevyt, hengittävä ja nopeasti kuivuva materiaali hyvällä lämmöneristyskyvyllä.

Poromokkarukkaset valittiin käsi- ja taideteollisuusliiton Tarinatuote 1995-97 –projektissa yhdeksi Lapin tarinatuotteista. Tikkuri tarkoittaa 10 kappaleen erää (etenkin eläinten nahkoja). Lisäksi tikkuri tarkoittaa kudottua lapasta tai villapaitaa eri murrealueilla.

Pipot 39,00 € ja rukkaset 54,00-58,00 €.

Mummo Design mallilla III

Mummo Design – pehmeää designia kovaan maailmaan

Mummo Design on mummojen neulomia asusteita

Mummo Design -tuotteita ovat käsintehdyt neuleasusteet, kuten pipot. Mallit syntyvät yhteistyössä taitavien mummojen kanssa. Jokainen tuote on yksilöllinen: siinä näkyy tekijänsä kädenjälki ja tuotelapussa myös nimi. Kaikki tuotteet on valmistettu Suomessa laadukkaista luonnonmateriaaleista.

Ajatus Mummo Designista syntyi kolmen eritaustaisen helsinkiläisen kohdatessa ideahautomossa viime talvena. Halusimme luoda kylmään ja kovaan maailmaan jotain lämmintä ja pehmeää. Liputamme kestävän kehityksen ja pehmeiden arvojen puolesta.

Mummo Design tähtää kansainvälisille markkinoille. Suomalainen design, käsityö ja luonnonmateriaalit kiinnostavat myös ulkomailla.

Nettisivuilta osoitteessa www.mummodesign.fi löytyy lisätietoa tekijöistä ja tuotteista.

Mummo Designin tuotteet 47,00 € kpl.

8 Modo Mio lowres, Esko Jämsä

Modo Mio

Modo Mio sai alkunsa viehtymyksestä entisaikojen atmosfääriin ja käsillä tekemiseen. Nostalgiset Modo Mio -kuvakorut on valmistettu korkealaatuisista materiaaleista, kuten puhtaasta tinasta, lasihelmistä, ja metalliriipuksista.

Modo Mion tuotteet 19,00 – 44,00 €

Mariel Designin korvakorut. Kuva: Anneli Hemmilä-Nurmi /  Suomen kasityön museo.

Mariel Designin korvakorut

Mariel Design  on erikoistunut käsityökorujen tekoon. Yrityksessä toimivat aviopari Aleksandr Heino ja Marina Vinogradova, joka suunnittelee ja valmistaa kaikki uniikkikorut.

Mariel Designin korvakorut 11,00 €

Kirjansitomo Lempikirjan paperinukkekortit. Kuva: Anneli Hemmilä-Nurmi /  Suomen kasityön museo.

Kirjansitomo Lempikirjan paperinukkekortit

Lempikirja on Minna Anttilan 2008 perustama yritys, joka toimii Turussa. Lempikirjan valikoimiin kuuluu sarja paperinukkeja, jotka ovat syntyneet Anttilan kiinnostuksesta menneiden vuosikymmenten muotiin. Paperisilla arkeillaan vaatekaappinsa sisältöä esittelevät nukkeneidot Mandi, Helmi, Katri, Iiris ja Viola, sekä sulhaskandidaatit Lasse ja Eerik. Vaikka hahmot ovat täysin kuvitteellisia, edustavat ne hyvin oman aikansa muotia ja ihanteita.

Kirjansitomo Lempikirjan paperinukkekortit 2,50 €

Kaunisteen tekstiilit. Kuva: Anneli Hemmilä-Nurmi /  Suomen kasityön museo.

Kaunisteen tekstiilit

Kauniste perustettiin kesällä 2008 Helsingin Vallilassa. Yrittäjät halusivat  yhdistää nuorten suunnittelijoiden ja käsityöläisten taidot, ja luoda raikkaita kuoseja perinteisellä  silkkipainomenetelmällä. Kauniste-tuotteet painetaan vesiohenteisilla, liuotteettomilla väreillä puuvilla-pellavalle.

Kaunisteen tekstiilit 4,50 € – 19,00 €