Author Archives: coloria

Mariel Designin korvakorut. Kuva: Anneli Hemmilä-Nurmi /  Suomen kasityön museo.

Mariel Designin korvakorut

Mariel Design  on erikoistunut käsityökorujen tekoon. Yrityksessä toimivat aviopari Aleksandr Heino ja Marina Vinogradova, joka suunnittelee ja valmistaa kaikki uniikkikorut.

Mariel Designin korvakorut 11,00 €

Kirjansitomo Lempikirjan paperinukkekortit. Kuva: Anneli Hemmilä-Nurmi /  Suomen kasityön museo.

Kirjansitomo Lempikirjan paperinukkekortit

Lempikirja on Minna Anttilan 2008 perustama yritys, joka toimii Turussa. Lempikirjan valikoimiin kuuluu sarja paperinukkeja, jotka ovat syntyneet Anttilan kiinnostuksesta menneiden vuosikymmenten muotiin. Paperisilla arkeillaan vaatekaappinsa sisältöä esittelevät nukkeneidot Mandi, Helmi, Katri, Iiris ja Viola, sekä sulhaskandidaatit Lasse ja Eerik. Vaikka hahmot ovat täysin kuvitteellisia, edustavat ne hyvin oman aikansa muotia ja ihanteita.

Kirjansitomo Lempikirjan paperinukkekortit 2,50 €

Kaunisteen tekstiilit. Kuva: Anneli Hemmilä-Nurmi /  Suomen kasityön museo.

Kaunisteen tekstiilit

Kauniste perustettiin kesällä 2008 Helsingin Vallilassa. Yrittäjät halusivat  yhdistää nuorten suunnittelijoiden ja käsityöläisten taidot, ja luoda raikkaita kuoseja perinteisellä  silkkipainomenetelmällä. Kauniste-tuotteet painetaan vesiohenteisilla, liuotteettomilla väreillä puuvilla-pellavalle.

Kaunisteen tekstiilit 4,50 € – 19,00 €

Hasa Design. Kuva: Anneli Hemmilä-Nurmi /  Suomen kasityön museo.

Hasa Design

Sirpa Hasa saa inspiraationsa puutarhan pioneista ja liljoista, kanatarhan kanoista ja kukoista, koirista ja kissoista. Hasan materiaalintuntemus ja eri tekniikoiden hallitseminen vievät ikiaikaisia käsityöperinteitä eteenpäin. Kauniit, laadukkaat ja uniikit tilaustyöt ja taideteolliset piensarjatuotannot syntyvät ammattitaidolla Pukaran vanhalla koululla Konnevedellä.

Hasa Designin tarjotin 45,00 € ja pieni laukku 128,00 €