Kansallispukuapteekki palveli Folklandia-risteilyllä

Kirjoitettu | 24.01.2014 | Comments Off on Kansallispukuapteekki palveli Folklandia-risteilyllä

Kansallispukuapteekki-A-2014

Kansallispukukeskus ja Föreningen Brage avasivat jälleen Kansallispukuapteekin Folklandia-tapahtumaan. Kansanmusiikki ja –tanssiväen vuosittainen festivaali seilattiin tänä vuonna uusilla vesillä eli Helsingin ja Tallinnan välillä. Tapahtuma järjestettiin 19. kerran ja laiva oli loppuun myyty. Tapahtuma on perinteisesti järjestetty Silja Europalla ja laivan siirryttyä Turusta Helsinkiin, seurasi festivaalikin mukana. Tallinnassa ei ollut maihinnousumahdollisuutta eli kaikki lähes 3000 matkustajaa olivat tapahtumaan osallistujia.

Kansallispukuapteekki-B-2014

Perustimme Kansallispukuapteekin tutulle paikallemme eli laivan 7. kannelle. Apteekin henkilökunta koostui yht. viidestä kansallispukualan ammattilaisesta. Esittelimme kansallispukujen kanssa käytettäviä jalkineita, sukkia ja sukkasiteitä. Aihe sopi oikein hyvin koko festivaalille nimettyyn polkka-teemaan. Pöydille kokosimme jalkineita solkikengistä karjalaisiin suppikkaisiin. Nähtävänä oli myös runsaasti eri kansallispukujen upeita käsin neulottuja sukkia. Pyykkinarulla oli esillä Bragen tuomat raitaiset hamekankaat, joiden päälle ripustimme A3-kokoisia tanssiaiheisia kuvatulosteita. Osasto toimi hyvin, herätti kiinnostusta ja sai ihmiset pysähtymään, kyselemään ja juttelemaan kansallispuvuista.

Seuraava tapahtuma järjestetään 9. – 10.1.2015 ja varauksia osallistumisesta tehtiin laivalla jo lähes 1500. Kansallispukuapteekki on taas mukana, tule sinäkin!

http://www.festivals.fi/festivaalit/folklandia-risteily-turku-tukholma/

Taina Kangas, kansallispukukonsultti
Suomen kansallispukukeskus
taina.kangas@jkl.fi
www.kansallispukukeskus.fi

Be the first to like.

Kommentit

Comments are closed.