Kesänrakentajat

Kirjoitettu | 09.05.2011 | Kommentit poissa käytöstä

Tekstiiliartesaanit Susanna Juuti ja Sanni Kaipainen ilmestyivät maanantaina rakentamaan Suomen käsityön museon Näytönpaikkaan näyttelyään ”Kesänrakentajat”. Tytöt olivat kuulleet Näytönpaikasta koulusta sekä kavereiltaan, jotka olivat järjestäneet oman näyttelynsä samaisessa paikassa hieman aikaisemmin. Näyttely on samalla tyttöjen päättötyö.

 

Materiaalien valinta tuli luonnostaan kummaltakin. Susanna kertoo, että on aina ollut painottunut huovutukseen, eikä tullut edes harkinneeksi muuta materiaalia kuin villaa.

-  Myös kierrätysmateriaali on tärkeää, emme halunneet  ostaa uutta, Susanna painottaa. Sanni taas on aina tehnyt kankaanpainantaa. – Pidän siitä, miten käyttämäni tekniikka tulee esiin pellavalla, Sanni esittelee.

 

Tytöt kertovat, että tärkeää oli keksiä näyttelylle teema johon saa yhdistettyä mahdollisimman paljon. Lähtökohtana tytöillä toimi tärkeä runo ja ajankohta. Koulu loppuu ja tytöt pääsevät nyt kokeilemaan omia siipiään. Niinpä töiden linnut kuvaavat osuvasti tämän hetkistä elämäntilannetta.

 

Kysyttäessä mikä näyttelynrakennuksessa oli vaikeinta, Susanna naurahtaa: – Luultavasti nuo kiskot, katsahtaa ylös ja osoittaa niitä. – Ne ovat nimittäin niin korkealla. Yleisesti tärkeintä on, että asetelma olisi sopusuhtainen ja tasapainoinen. Tytöt käyvätkin tarkastelemassa asetelmaansa ulkoapäin moneen otteeseen.

 

Kun päivän työ alkaa olemaan lopuillaan tytöt kertovat olevansa tyytyväisiä kokonaisuuteen ja sujuvaan yhteistyöhön. Susanna kertoo, että he tekivät työnsä opiskelukaverinsa Sannin kanssa loppuun asti niin, ettei kumpikaan nähnyt toisen työtä, silti värimaailmat sopivat hyvin yhteen. Kaiken kaikkiaan tytöt saivat aikaan persoonallisen ja kauniin näyttelyn, joka varmasti saa ohikulkijan kesäiselle mielelle. Kesänrakentajat näyttely on esillä Näytönpaikassa 3.5-29.5.2011, osoitteessa Kilpisenkatu 12.

 

 

Johanna Huttunen

1 henkilö tykkää

Kommentit

Comments are closed.