Tiedottajan päiväkirja

Kirjoitettu | 05.05.2011 | Kommentit poissa käytöstä

Museon tiedottajan työ on sisällöltään vaihtelevaa. Ainoa, mikä pysyy samana vuodesta toiseen on palkka. Uuden näyttelyn lähestyessä pitää teemasta olla jo uutiset, tiedotteet ja mainokset olemassa eri viestimissä: netissä, lehtien menovinkeissä, facebookissa… ja blogin julkaisemistakin on hyvä harjoitella.    

Tiedottajan  työhuoneen äänimaisemaa sävyttää yhtenään pirisevä puhelin. Kännykkään soittelevat mediamyyjät, toimittajat, tyytyväiset asiakkaat (tyytymättömiä asiakkaitahan ei olekaan), yhteistyökumppanit sekä harjoittelijat, jotka etsivät sopivaa harjoittelupaikkaa – ja aika usein saavatkin sen museolta.  

Yleisötapahtumien järjestäminen on aina mielenkiintoista. Väkeä voisi helposti saada paikalle lupaamalla ilmaiset kaakkukahvit, mutta se on liian helppoa. Museon täytyy voida olla itsessään niin kiinnostava tapahtumineen, että sinne tullaan sisällön vuoksi. Nyt tiedotuksen alla ovat toukokuun museoviikko ja Yläkaupungin Yö sekä kesäkuun museon syntymäpäivä. Syksyn 2011 kausiohjelmaa viimeistellään. Näyttelyjä suunnitellaan museon tiimissä jo vuodeksi 2014. Välillä tarvitaan aika hyvää trendinenää arvuuttelemaan, mitkä asiat  voisivat kiinnostaa yleisöä lähivuosina.

Sisäisen tiedotuksen parhaita väyliä ovat henkilökuntapalaverit ja kokoukset. Ennen palaveria kannattaa tutustua käsiteltäviin asioihin, palaverin aikana keskustella eri vaihtoehdoista sopuisasti ja kirjata ylös huolellisesti mitä tulikaan yhdessä päätettyä. Ja huolehtia vielä siitä, että päätökset toteutetaan. – Jaahas, täytyy tässä varmaan ruveta töihin. Laiska töitään luettelee…   Laura Korhonen

1 henkilö tykkää

Kommentit

Comments are closed.