Käy käsiksi käsityöhön museon tilattavissa työpajoissa

Kirjoitettu | 22.05.2018 | Kommentit poissa käytöstä

Joskus iskee pakottava tarve tehdä käsillään jotain muutakin kuin näpytellä kännykkää tai tietokoneen näppistä. Suomen käsityön museon tilattavissa työpajoissa on oiva mahdollisuus päästä luomaan. Omalla tutulla porukalla uuttakin on kivempi kokeilla ja käsityöjuttujen tekeminen on hauskaa!

Museo järjestää tilauksesta työpajoja, joissa uudesta on helppo innostua ja kokeilla osaavan ohjaajan opastuksella. Museo tarjoaa niin valmiita työpajapaketteja kuin räätälöitäviä kokonaisuuksiakin.

Porukkapajassa tärkeintä on ystävien kanssa viihtyminen.. Ohessa pääseekin sitten kokeilemaan käsillä tekemistä. Kuva: Hanne Manelius.

Porukkapajassa tärkeintä on ystävien kanssa viihtyminen.. Ohessa pääseekin sitten kokeilemaan käsillä tekemistä. Kuva: Hanne Manelius.


Porukkapajassa voit ottaa vaikka kuplivan polttaristartin tai viettää ainulaatuiset synttärit aikuisporukalla. Porukkapajassa kierretään ensin perusnäyttelyssä menneitä ihmettelemässä ja aikahypyn jälkeen askarrellaan pajassa. Kerää vaikka naisporukkasi yhteen ja vietä unohtumaton hengailuhetki ihmetellen, mitä naisten hameen alla on ollutkaan; linnunkiikkuja, kallen kauluksia ja konstikkaita haaroja. Hykerryttävien tarinoiden jälkeen työpajassa kokeillaan uusia ja innostavia kädentaitoja, joissa tumpelokin onnistuu. Hetki kruunataan kuohareilla. Pajan teemoista voi valita omien taitojen ja kiinnostuksen mukaan ekokassien tuunausta, foliopakotusta tai nahkakorujen tekoa. Myös omia toiveita saa esittää.
Lisätietoja IhanNaiset -porukkapajasta: www.craftmuseum.fi/esitteet/kupliva_polttaristartti.htm

Lasten pajasynttäreissä herkutellaan materiaaleilla ja välineillä pajassa, itse herkuilla lastattua pöytää unohtamatta! Kuva: Hanne Manelius.

Lasten pajasynttäreissä herkutellaan materiaaleilla ja välineillä pajassa, itse herkuilla lastattua pöytää unohtamatta!
Kuva: Hanne Manelius.

Lasten syntymäpäivien järjestäminen muualla kuin kotona on yleistynyt viime vuosina ja miksipäs ei! Myös museossa on mahdollista juhlistaa tenavien syntymäpäiviä pienellä porukalla. Pajasynttäreillä herkutellaan niin näyttelyillä, käsitöillä kuin pöydässäkin. Näyttelyistä poimitaan lapsille hauskoja tarinoita ja yksityiskohtia, jotka ruokkivat sopivasti mielikuvitusta työpajatilaan siirtyessä. Työpajassa valmistetaan esimerkiksi koru, soitin, naulakko tai joku muu oma käsityö. Ja mitä parasta, lasten vanhemmat voivat tutustua museon näyttelyihin maksuttomasti synttäreiden aikana!
Lisätietoa pajasynttäreistä: www.craftmuseum.fi/esitteet/pajasynttarit.htm

Kuvansiirtoa varten voi tuoda omia valokuvia mukanaan.  Kuva: SKM/Anneli Hemmilä-Nurmi

Kuvansiirtoa varten voi tuoda omia valokuvia mukanaan.
Kuva: SKM/Anneli Hemmilä-Nurmi

Tilattavia työpajojamme räätälöidään sopiviksi niin työ- kuin kaveriporukalle. Pajoissa ei tarvita nohevaa käsityöknoppia, eikä haittaa, vaikka peukalo istuisi tukevasti keskellä kämmentä, sillä tärkeintä on viihtyminen ja yhdessä tekeminen. Kaikkiin pajoihin sisältyy myös lyhyt tutustuminen johonkin museon näyttelyistä, ohjaus työpajoissa sekä materiaalit. Myös pajan pituus muokataan tarpeen mukaan. Pientä käsin kosketeltavaa saa aikaiseksi jo tunnissa, kolmessa luodaan jo suurempikin ajatus lihaksi.
Lisätietoa työpajoista saa museon infosta, tai jos heti keksit sopivan porukan kenelle haluat pajaa tiedustella, täytä vain nettilomake! www.lyyti.in/Tyopajat

Museon info: craftmuseum.info@jkl.fi, p. 014 266 4370
Työpajatiedustelut nettilomakkeella:  www.lyyti.in/Tyopajat
Palveluhinnastosta löydät aina ajankohtaiset hintatiedot tilattaville palveluille. Työpajojen hinnat riippuvat myös käytettävistä materiaaleista. http://www.craftmuseum.fi/palveluhinnasto.htm

 

Teksti: Sari Koskinen

Kuvat: Hanne Manelius ja Suomen käsityön museo/Anneli Hemmilä-Nurmi

Be the first to like.

Kommentit

Comments are closed.