Opastettu sukellus museon tarinoihin

Kirjoitettu | 09.04.2018 | Kommentit poissa käytöstä

Tuletko museovierailulle Suomen käsityön museoon osana ryhmää? Tai pitäisikö sinun keksiä tekemistä pikkuporukalle? Siinä tapauksessa tilattava opastus voisi olla juuri sopiva ratkaisu. Ammattitaitoisen oppaan johdolla matka näyttelyn teemaan antaa kävijälle enemmän ja kuulet useita tarinoita aikojen takaa tai hauskoja yksityiskohtia teoksista tai tekijöistä.

Lapsetkin innostuvat, kun teoksista ja käsityön taustoista kerrotaan enemmän. Kuva: Hanne Manelius

Lapsetkin innostuvat, kun teoksista ja käsityön taustoista kerrotaan enemmän. Kuva: Hanne Manelius

 

Etukäteen tilattavat opastukset pyritään järjestämään juuri teille sopivaan aikaan ja opastuksen sisällön räätälöimme ryhmällenne sopivaksi. Huomioimme niin lapset, erityisryhmät kuin erilaiset kiinnostuksen kohteet ja teemat ryhmässänne. Yleensä opastukseen varataan tunti aikaa, jonka jälkeen siihen voidaan yhdistää muita tilattavia palveluita, kuten vaikka työpajassa askartelua.

Opastuksia voidaan rakentaa eri teemojen ympärille. Joskus parhaan kokemuksen saa yhdistämällä vaikka teemallisen opastuksen perusnäyttelystä ja pienen pajan.

Yleisopastuksessa tutustutaan museon ja kansallispukukeskuksen perusnäyttelyihin sekä vaihtuviin näyttelyihin. Tässä opastuksessa saat hyvän yleiskuvan museosta ja erilaisista näyttelyistä sekä käsityön laajuudesta käsitteenä.

Perusnäyttelyopastuksessa tutustutaan museon kolmeen perusnäyttelyyn: Aikamatka käsityöhön, Käsityössä elämän tuntu ja Komeasti juhlaan. Tiiviillä paketilla rakennetaan vahva kuva käsityöstä osana suomalaista kulttuuriperintöä ja haistellaan, miten käsityö paistaa nykypäivänäkin tärkeänä osana eloa.

Kansallispukuopastuksessa tutustutaan asiantuntijan johdolla Komeasti juhlaan -perusnäyttelyyn, pieneen vaihtuvaan näyttelyyn Kujalla sekä kansallispukukeskuksen toimintaan. Tämä paketti on jokaisen kansallispuvuista kiinnostuneen unelma! Saat kerralla erinomaisen pohjan kansallispukutuntemuksellesi ja takuulla tiedät, mistä lisätietoa on jatkossa saatavilla.

Vaihtuvan näyttelyn opastuksessa tutustumme tietenkin museon kulloiseenkin vaihtuvaan näyttelyyn. Päänäyttelyn lisäksi museossa on pienempiä vaihtuvia näyttelyitä Kujalla, Aulagalleriassa, Ikkunagalleriassa ja Näytönpaikassa. Esimerkiksi nyt kesällä ja syksyllä esillä olevasta Pehmeetä touhua -näyttelystä saa takuulla enemmän irti oppaan avulla!

Koululais- ja opiskelijaopastuksen räätälöimme toiveiden mukaan. Voimme sopeuttaa opastuksen sisällön oppitunnin tai opintokokonaisuuden teeman mukaiseksi. Räätälöitävien opastusten sisällöistä kannattaa sopia hyvissä ajoin museolehtorin kanssa. Koululais- ja opiskelijaopastuksen hinta on puolet normaalista hinnasta.

Perusnäyttelyyn tutustutaan myös Kulttuurikompassin 2. luokkalaisten vierailujen aikana.

Perusnäyttelyyn tutustutaan myös Kulttuurikompassin 2. luokkalaisten vierailujen aikana.

 

Räätälöidyssä opastuksessa keskitymme syvemmin johonkin tiettyyn teemaan, oli se sitten naisten käsityöt, koulukässä, värjääminen tai vaikka alusvaatteet! Teemallisista opastuksista saat kokonaisvaltaisen kuvan yhdestä käsityön osa-alueesta ja sen linkittymisestä suomalaiseen kulttuurin. Käsityö on meille kaikille tuttua arjessa ainakin jossain muodossaan, joten valmistaudu nostalgiseen tunnelmaan ja muistojen esiinnousuun.

Opastukseen mahtuu korkeintaan 25 henkilöä. Sitä suuremmat ryhmät suosittelemme jakamaan kahteen, kullekin oma opas johdattamaan museon salaisuuksien äärelle. Museossa on paljon nähtävää, eikä kaikkea saa mitenkään sisällytettyä yhteen tunnin opastukseen, joten opastuksen jälkeen kannattaa varata aikaa myös omatoimiseen tutustumiseen museoon.

Opastuksen jälkeen teoksiin voi palata vielä uudemman kerran.

Opastuksen jälkeen teoksiin voi palata vielä uudemman kerran.

 

Ota yhteyttä, niin voimme suunnitella yhdessä sellaisen museokäynnin, joka sopii parhaiten juuri teidän ryhmällenne! Opastustiedustelu: www.lyyti.in/Opastustiedustelu

Palveluhinnastosta löydät aina ajankohtaiset hintatiedot opastuksille ja muille tilattaville palveluille. www.craftmuseum.fi/palveluhinnasto.htm

 

Teksti: Sari Koskinen

Be the first to like.

Kommentit

Comments are closed.