Museokauppa on suomalaisen käsityön taivas

Kirjoitettu | 12.03.2018 | Kommentit poissa käytöstä

Museokaupan toiminta-ajatus

Suomen käsityön museon museokaupan päämääränä on edistää suomalaisen käsityöläisyyden tunnettavuutta ja tarjota museovieraille mahdollisuus laajentaa museovierailukokemusta. Museokaupan valikoimassa on käsitöistä ja käsityöalasta kiinnostuneille kattava ja laadukas tuotevalikoima muun muassa kirjojen ja erilaisten käsitöiden muodossa. Valikoima täydentää museovierailukokemusta sekä toimii suomalaisen käsityön lahjatavaraliikkeenä Jyväskylän keskustassa. Museokauppaan on helppo piipahtaa muiden ostosten lomassa Kauppakadulta.

Museokaupan korttivalikoima päivittyy sesongeittain.

Museokaupan korttivalikoima päivittyy sesongeittain.

 

Ammattilaiskäsityöläisten kauppa

Suomen käsityön museon museokaupan tavoitteena on tarjota pääosin ammattimaisesti tehtyjä käsityötuotteita. Ammattikäsityöläisyyden toteamisen apuna käytämme muun muassa y-tunnusta ja vakiintunutta yritystoimintaa (esim. verkkokauppa, jälleenmyyjät, oma liike). Pitkäkestoisiin uusiin myyntijaksoihin on hyväksytty vain ammattikäsityöläisiä vuodesta 2013 lähtien. Tällä toiminnalla Suomen käsityön museon museokauppa haluaa tukea suomalaista, ammattimaista käsityöyrittäjyyttä.

Käsityön kentällä on kuitenkin tärkeä nostaa esiin myös siipiään kokeilevia nuoria tai aloittavia käsityöläisiä. Täten museokaupassa myydään myös aloittavien käsityöläisten tuotteita lyhytkestoisia jaksoja. Lisäksi näyttelyihin ja sesonkeihin liittyviin myyntijaksoihin voidaan tehdä poikkeuksia ammattikäsityöläisyyden vaatimuksesta.

Kaupan myyntipalkkio on yleensä 40 % tuotteen verollisesta ulosmyyntihinnasta. Poikkeuksellisten tuotteiden kohdalla, kuten museon oma tuotanto, taide, kortit, kirjat, näyttely-yhteistyö tai sesonki, myyntipalkkio voi olla pienempi tai suurempi. Museokauppa toimii tuotteiden toimittajien kanssa pääsääntöisesti myyntitilin muodossa. Osa tuotteista ostetaan jälleenmyyntiin tuottajalta. Ja entäs ne tulot sitten, provisio. Museokaupan tulot käytetään museon toiminnan hyväksi. Museokaupan tuloilla ostamme esimerkiksi lisää tuotteita jälleenmyyntiin ja paketointitarvikkeita, koulutamme itseämme tai ostamme esimerkiksi Marianne-karkkeja perusnäyttelyyn asiakkaiden iloksi. Asiakas tukee niin museon toimintaa kuin suomalaista käsityöyrittäjyyttä ostamalla tuotteita museokaupasta.

 

Museokauppaan on helppo astella suoraan Kävelykadulta.

Museokauppaan on helppo astella suoraan Kävelykadulta.

Sesonkiajattelua

Museokauppa toimii kaupan alan sesonkien mukaan. Huomioimme tuotevalikoimassa muun muassa ystävänpäivän, pääsiäisen, äitienpäivän, kesän, isänpäivän ja etenkin joulun. Nyt pääsiäisen aikana museokaupassa on tarjolla erilaisia pääsiäismunia ja keväisiä värejä kotiin, ja pakkaamme pikkuhiljaa heijastimia ja poromokkarukkasia alahyllylle. Kesäisin ulkomaiset turistit haluavat ostaa jotain suomalaista, joten pidämme sillä silmällä valikoimissamme esimerkiksi eläinaiheisia magneetteja ja Greetings from Finland -postikortteja.

 

Hae pääsiäiseen väriä meiltä!

Hae pääsiäiseen väriä meiltä!

 

Jo kesäkuussa aloitamme valmistautumisen kaupan alan tärkeimpään sesonkiin – jouluun. Joulun aikaan museokauppa on pullollaan perinteisistä materiaaleista valmistettuja koristeita. Villaa, olkea ja kaislaa ja hieman lasia ja helmiä tuomassa kimallusta. Olemme hakeneet viimeisen kolmen vuoden aikana käsityöläisiä museokaupan joulusesonkitoimittajiksi. Tämä etsintäkuulutus on osoittautunut hyväksi tavaksi saada uusia tuotteita valikoimiimme, sillä emme kerkeä kaikkiin Suomen käsityötapahtumiin paikan päälle etsimään uusia tuotteita. Etsintäkuuluttamalla olemme löytäneet valikoimiimme niin joulukoristeita kuin lahjaideoita kuusen alle. Myös monet syntymäpäivä- ja valmistujaislahjat on ostettu museokaupasta. Lahjaksi paketoimme esimerkiksi hopea- tai nahkakoruja tai tuliaislahjoja kotiin ja ulkomaille. Valikoimistamme löytyy ympärivuoden lahjaideoita ja onnittelukortteja monen ikäisille. Tosin miehille on vaikea löytää käsintehtyjä lahjatuotteita. Vinkkaa toki jos sinä itse tai kaverisi tekee hienoja suomalaisia käsintehtyjä lahjatuotteita. Niin naisille kuin miehille.

 

Museokaupan valikoima kattaa niin kodintekstiilit, sisustustarvikkeet kuin saippuatkin.

Museokaupan valikoima kattaa niin kodintekstiilit, sisustustarvikkeet kuin saippuatkin.

Ota yhteyttä!

Tarjoa tuotteitasi myyntiin tai ehdota tuotetäydennyksiä!
Museokauppavastaava
Laura Järvinen
craftmuseum.info(at)jkl.fi
014 266 4370

 

Be the first to like.

Kommentit

Comments are closed.