Museotyön arkea: Mi Point Lay

Kirjoitettu | 31.10.2017 | 1 kommentti

Näyttelytilojen pitää olla viihtyisät ja siistit, jotta asiakkaan on helppo keskittyä esillä oleviin näyttelyihin ja rentoutua käsityön parissa. Museon siisteydestä niin näyttelytiloissa kuin toimiston puolella vastaa Mi Point Lay.

dav

Alun perin Burmasta Suomeen kotiutunut Mi Point aloitti Suomen käsityön museossa vuonna 2008, ensin sijaisena ja myöhemmin vakituisena. Erityisen lähellä Mi Pointin sydäntä on museon viherkasvien hoito. Todellisen viherpeukalon omaavana hän saa toimiston kasvit kukoistamaan.

Mi Point kertoo pitävänsä työstään siistijänä ja siitä, että siistimistyötä rytmittää myös työskentely yhteistyössä muun henkilökunnan kanssa. Kun museoon tulee vieraita, on kattaus ja tarjoilu yleensä Mi Pointin vastuulla, samoin hän avustaa muissa valmisteluissa tarpeen mukaan.

Mukavimmaksi osaksi työelämään Mi Point mainitsee henkilökunnan yhteiset matkat ja tilaisuudet. Niissä pääsee vapaammin seurustelemaan työtovereiden kanssa kuin kiireisten työpäivien aikana.

Suomen juhliessa 100-vuotista taivaltaan, museossa on esillä Suomalainen kansallispuku -näyttely, joka on osa Suomi 100 –juhlavuoden virallista ohjelmaa. Juhlavuoden kunniaksi avaamme yleisölle hiukan enemmän museolaisten työelämää.

Teksti: Sari Koskinen

4 henkilöä tykkää

Kommentit

Yksi kommentti kirjoitukseen “Museotyön arkea: Mi Point Lay”

  1. Mirja Leinonen
    07.11.2017 @ 13:41

    Hei!

    Kirjan nimi on ehkä RYIJYN HURMAA tai jotain sinne päin. Äitini on tehnyt ryijyn vanhoista sukkulangoista ja nyt myöhemmin saaneet tiedon, että ehkäpä äitimme olisikin tehnyt sen Kotiliesi -lehdessä olleen ILONA JALAVAN -mallin mukaan, mutta tietty eri väreillä, kun teki langan tähteistä. Siskoni Maija Ahonen luovutti sen Käsityömuseolle. Äitimme tekemä ryijy on siinä kirjassa kuvattuna. Mistä olisi mahdollisuus saada sellainen kirja. Kirja varmaankin jostain 2007 -luvulta eli noin 10 vuotta vanha.