Jyväskylän kaupunki » Asuntomessut Jyväskylässä 2014 » Jyväskylän asuntomessualueen tontteja haettiin innokkaasti

Jyväskylän asuntomessualueen tontteja haettiin innokkaasti

Kirjoitettu | 31.05.2012 | Kommentit poissa käytöstä

Jyväskylän Äijälänrannan asuntomessualueen 32 omakotitontin hakuaika päättyi torstaina 31.5.2012 kello 16.00. Määräaikaan mennessä hakemuksia tuli Jyväskylän kaupungille 47 kappaletta. Suosituimmaksi osoittautui tontti numero 223-5 (Freesiatie 6), joka oli useimmin asetettu hakemuksissa ykkösvaihtoehdoksi. 

– Olemme hakijamäärään ja hakemusten laatuun hyvin tyytyväisiä. Hakemusten joukossa on todellisia helmiä, joista varmasti saadaan kiinnostavia käyntikohteita.  Osasimme tonttifoorumin, rakennusmessujen, maastoesittelyn ja eri tahojen yhteydenottojen perusteella odottaa hakemusten runsasta määrää, toteaa kaupunginjohtaja Markku Andersson.

– Kaikki hakemukset ovat olleet pitkälle suunniteltuja ja erittäin hyvälaatuisia – ja hakijat ovat hakemusten perusteella todella sitoutuneita. On hienoa työstää talohankkeita innokkaiden ja sitoutuneiden ihmisten kanssa, sanoo Asuntomessut Jyväskylässä 2014 -projektipäällikkö Anu Hakala.

Tonttien saajat valitaan suunnitelmien laadun, teemojen huomioon ottamisen, asuntomessukokonaisuuteen soveltumisen ja Suomen Asuntomessujen tavoitteiden perusteella. Lopullisessa valinnassa painotetaan innovaatioita sekä asumisen ja rakentamisen suunnittelua kehittäviä hankkeita ja ratkaisuja. Esitykset tonttien saajista tekee Asuntomessujen laaturyhmä.

Kaupungingeodeetti tekee tonttien varauspäätökset syyskuun 2012 aikana ja hakijoille toimitetaan päätöksistä kirjallinen tieto.

Asuntomessut Jyväskylässä 2014 -tapahtuma järjestetään 10.7.–11.8.2014 Äijälänrannassa Jyväsjärven itärannalla. Noin 30 hehtaarin suuruiselle messualueelle rakentuu monimuotoinen ja laadukas asuinalue, jonne sijoittuu sekä kerrostalo-, rivitalo- että pientaloasumista.

Päijänteen vesireitin tuntumassa sijaitsevalta luonnonläheiseltä alueelta on matkaa Jyväskylän keskustaan linnuntietä kolme, Rantaraittia pitkin neljä ja autokyydillä reilut viisi kilometriä.

Osoitteista www.asuntomessut.fi/jyvaskyla ja www.jyvaskyla.fi/asuntomessut löytyy tarkempia tietoja Äijälänrannan alueen tonteista ja Jyväskylän vuoden 2014 asuntomessuhankkeesta. Hakemusten määrät tonteittain kerrotaan verkkosivuilla ensi viikon alussa.

Lisätiedot:

Jyväskylän kaupunki:
– Asuntomessut Jyväskylässä 2014 -projektipäällikkö Anu Hakala, p. (014) 266 8235, anu.hakala[at]jkl.fi
– Hankejohtaja Anne Sandelin, p. 014 266 5051, anne.sandelin[at]jkl.fi

Osuuskunta Suomen Asuntomessut:
– Toimitusjohtaja Pasi Heiskanen, Osuuskunta Suomen Asuntomessut, p. 040 848 6200, pasi.heiskanen[at]asuntomessut.fi
– Messupäällikkö Heikki Vuorenpää, Osuuskunta Suomen Asuntomessut, p. 050 5316776, heikki.vuorenpaa][at]asuntomessut.fi

7 tykkää tästä.

Keskustelu